miércoles, 12 de septiembre de 2012

Diada de la Independència

La manifestació a favor de la Independència que s’ha celebrat a Barcelona ha estat la més gran que mai no he vist. Molt per sobre que la feta contra la guerra de l’Iraq, que fins ara era la més multitudinària a la qual havia assistit. A més, la marxa de la Diada 2012 ha estat d’independentistes; de totes totes, malgrat els intents d’alguns en els últims dies per rebentar-la.

A tres quarts de sis he arribat en metro a Passeig de Gràcia amb Consell de Cent, amb la intenció d’acostar-me a peu a Gran Via, on començava la marxa. Com que m’era impossible caminar cap a baix, he enfilat el passeig. Pretenia girar a la dreta per Aragó i baixar per Pau Claris fins a creuar-me amb Gran Via. I fer un tomb més gran si em resultava difícil.

Però per avançar només una illa he suat la cansalada. Així que un cop al carrer Aragó, he pujat de nou al metro i he baixat a Liceu, ja que no volia aturar-me a Catalunya i després no poder travessar la plaça. Un cop superat el carrer Ferran, enfilaria Via Laietana fins topar amb la capçalera. La meva sorpresa ha estat majúscula quan al deixar a la meva esquena Plaça Sant Jaume m’he adonat que Via Laietana era plena a vessar, tant cap a Correus com cap a Urquinaona. (Hi he arribat passats pocs minuts de les sis. Dues hores i mitja després apareixia la capçalera).


Si hagués ara un referèndum suposo que perdria el “sí a la independència”. Perquè si hagués quòrum suficient no caldrien demostracions de força com aquesta. La independència es declararia i punt. Penso que queda palès, però, que l’independentisme ha guanyat molts adeptes en els últims anys, en gran part, a causa de les pífies i menyspreus dels diferents governs espanyols.

Mas va dir la nit de la Diada que o pacte o via lliure. O caixa o faixa. (Un avís, mister president: els que s’han manifestat avui no volien engrunes).

Quan Rajoy va predir que Espanya després de la crisi ja no seria la mateixa que abans, potser ignorava quant de profètiques podrien arribar a ser aquelles paraules, tot i que en un sentit diferent al que ell les va pronunciar. Tot just finalitzar la marxa de la Diada per la Independència, els escombriaires han hagut de posar-se les piles com mai (ho podeu veure a les imatges finals del vídeo). Però, faran el mateix els polítics? Costa molt deixar de fer la puta i la Ramoneta, oi? S’hi està bé mentre mantinguem les quotes de poder.

No hay comentarios:

Publicar un comentario