lunes, 16 de diciembre de 2013

Doble “sí” cap a la independència

Ja sabem la data i la formulació de la qüestió. No és la manera més directa per preguntar sobre la independència, però ara cal lluitar pel doble “sí” tots plegats i posar-hi tota la carn a la graella. Cal continuar reunint majories, persuadint indecisos, i ben alerta perquè la unió política representada la setmana passada no s’esquerdi.

Pregunta de la consulta
La pregunta està prevista fer-la en una consulta fixada pel 9 de novembre de 2014.
Tots els advertiments, coaccions, menyspreus i amenaces de l’Estat espanyol han de servir per encoratjar-nos en el camí cap a la independència. El millor fóra no replicar amb la mateixa moneda. Evitar en tot moment els insults. Restar al marge del circ...

Algunes veus tenen por perquè no saben què serà de les pensions, o si els autònoms que han pagat fins ara comptaran a una Catalunya independent. Vist el tarannà del poder espanyol, és una por lògica, però dubto molt que, en cas d’independència, Espanya robi aquests diners no ja a Catalunya sinó a gran part de ciutadans. Es convertiria a ulls internacionals -i sobretot de la UE, que no ho hauria de permetre- en un estat pària, en un país lladre.

Ja vaig explicar per què seria un error optar pel federalisme o terceres vies. Per això no entenc per què bada ICV, més quan va triar fa uns mesos la via independentista com a únic camí per federar-se. Si us plau, tothom que pensi en l’opció “Sí-No” que sàpiga que en realitat votarà el “No”. Dins d’Espanya no hi ha res a fer. Catalunya no pot permetre’s perdre aquesta oportunitat.

En aquest projecte de transició, cal aprofitar a més que, per primer cop, CDC ha anunciat que farà campanya a favor de la independència. 

Espero i desitjo que el govern no només treballi en la consulta, sinó en els passos a fer un cop convoquin el referèndum i l’Estat el prohibeixi. Res no ha de quedar a la improvisació. No s’haurien de convocar eleccions plebiscitàries per dos anys després. No hem de deixar marge de reacció a l’Estat. Què fer si el govern intervé Catalunya?

Anunci de la data i pregunta per a la consulta
El president Mas -i representants de les forces polítiques que estan a favor del dret de decidir, CiU, ERC, ICV i les CUP- quan va anunciar la setmana passada la data i pregunta per a la consulta.
I a tot això, els partits han de prefigurar com serà el nou Estat, però en cap cas l'esbós de la Catalunya independent ha d'obstaculitzar la unió necessària per declarar-lo i dur-lo a terme.

No hay comentarios:

Publicar un comentario