“Contra el que diu la consellera –ha explicat Canyadell- el malestar del professorat és molt gran”. La portaveu ha enumerat un reguitzell de mesures que empitjoren la situació laboral dels docents i que de retop incideixen en el normal desenvolupament de les classes, “que és el que se suposa que importa”. Entre d’altres, ha subratllat que hi ha “més hores lectives, cosa que significa més hores de preparació; menys hores per coordinació, que vol dir més hores per poder atendre i coordinar-se; menys salari, como tothom sabeu; més alumnes per aula, perquè malgrat el que digui la consellera, si hi ha 21 mil alumnes més i no hi ha cap profe més vol dir que toca a molts més alumnes més per cadascun dels professors o professores”.
Canyadell també ha alertat sobre la massificació de les aules i sobre el problema i “fins i tot la impossibilitat” d’atendre els alumnes amb més dificultats. USTEC denuncia alhora la precarització laboral de interins i substituts, amb contractes de terç de jornada i canvi de centre, cosa que repercuteix en l’estabilitat dels centres.
Els diners no arriben i hi ha dificultats en el funcionament d’escoles i instituts. “Veurem què passa quan arribi l’hivern i no hi hagi diners per pagar les calefaccions, veurem què passa quan es comencin a deteriorar les portes, els lavabos, etc, i no hi hagi diners per poder-ho arreglar”, es queixa. També hi ha famílies que no poden pagar allò que encara es paga a l’escola pública, com el material o el menjador.
USTEC denuncia que mentre minva l’inversió de recursos a l’escola pública continuen “donant diners als centres concertats, fins i tot als d’elit”, cosa que implica “augment de les desigualtats”. Pel sindicat majoritari d’ensenyament, no sembla que la Generalitat vulgui canviar aquestes polítiques, més aviat el contrari: “Fer recaure aquesta crisi sobre els més febles, els treballadors i les treballadores”. “Creiem que aquesta situació s’ha d’aturar i que hi ha altre manera de sortir de la crisi”. Per tot plegat ha anunciat que “augmentaran les mobilitzacions si això no s’atura i evidentment no descartem acabar finalment amb una vaga”.
A banda de la plaça Sant Jaume, a Barcelona, el sindicat ha cridat a concentrar-se a la mateixa hora davant del departament d'Ensenyament, a Lleida, i de la delegació del govern, a Girona. A Tarragona, la crida a concentració és per a dos quarts de dues, davant dels Serveis Territorials.
Podeu veure en aquest vídeo la roda de premsa sencera:
No hay comentarios:
Publicar un comentario