lunes, 7 de enero de 2013

Tanca la Llibreria Catalonia després de 90 anys

Llibreria Catalonia en su antigua ubicación, Plaça de Catalunya, 17, en los años veinte.
L'entrada de la Llibreria Catalonia a la seva primera ubicació, Plaça de Catalunya, 17, als anys vint. (Foto: Llibreria Catalonia)
Després d’estar oberta durant 89 anys, la Llibreria Catalonia tanca les seves portes aquest dilluns, segons afirma el seu director, Miquel Colomer. La crisi arrabassa negocis sense miraments. En total, deu treballadors es quedaran a l’atur. El web, però, continuarà engegat perquè les llibreries propietàries vénen gènere a través de la pàgina.

L’establiment es va fundar el 1924, de la mà de Josep López Llausàs, Manuel Borràs de Quadras i Josep Maria Cruzet. El 1931 ja es va instal·lar a la ubicació actual, a Ronda de Sant Pere, 3. Al principi, però, estava situada a la Plaça de Catalunya, 17. El 1940, per motius obvis de l’època, va canviar de nom i passà a dir-se Casa del Libro, títol que va mantenir fins el 1976, quan va recuperar la marca original.

Tant de temps dóna per molt. El 1979 va patir un incendi que la va destruir. Tres anys després es va reinaugurar, però fins aquell moment havia venut llibres a una carpa instal·lada al Passeig de Gràcia i a un raconet de l’establiment. El 1998 va comprar el negoci el grup alemany Bertelsmann. El 2002, Robafaves sccl. i l’actual director van passar a ser els nous propietaris. Ara, quasi una dècada després que es reformés el local, la Llibreria Catalonia tanca les seves portes.

Et pot interessar:

No hay comentarios:

Publicar un comentario